S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Costa da Morte

Mot Karibien 2016Posted by Mats Tue, August 16, 2016 12:40:54

Det blev tre dagar i A Coruña som huvudsakligen ägnades åt att jaga rätt på prylar vi behövde köpa. Första dagen jagades det någon som kunde byta glas på en mobiltelefon. Evas telefon dog på Irland och det här var första större staden vi besökte sedan dess. Efter besök i ett stort antal mobiltelefonbutiker (Servicios Inmobiliarias lagar inte mobiltelefoner) hittade vi slutligen en servicebutik som kunde skicka mobilen till en serviceverkstad för 140 euro, skulle bara ta tre dagar. Killen i butiken tyckte det var för dyrt och föreslog en ny mobil istället och så blev det, en splitter ny LEAGOO från Kina för 90 euro.

Dag två jagades det båttillbehör. Borde ju finnas i en stor hamnstad (trodde vi) men utbudet var bedrövligt. De hade varken VHF, Pilotbook över Atlantöarna eller elkabel. Elkabel hittade vi till slut i en specialbutik, efter ett tips i en järnaffär.

A Coruña var full med statyer av kända seriefigurer (till höger på bilden)
Galicierna lär sig parkera redan på körskolan....

Dag tre gick vi på jakt efter mat och vin. Det var betydligt lättare men det var långt att gå. Till lunch på en av A Coruñas alla uteserveringar beställde vi en trerätters Menû del dia för 7.50 euro inkl. vin. En god fisk och skaldjurssoppa, sedan en kötträtt med pommes och till efterrätt varsin apelsin, med skal smiley.

Bläckfisk på restaurangen


Efter A Coruña gick vi till en ankarplats vid en badstrand på andra sidan viken. Där träffade vi Kerstin och Janne på Indigo och blev bjudna på fisksoppa på kvällen. Janne hämtade oss med jollen så vi slapp sjösätta vår egen.


Seglingen till Muros gick längs Costa del Morte (dödens kust), med strandhugg i Corme och Camariñas. Båda med jättefina ankringsplatser.
Solnedgång vid fyren på Punta del Roncudo utanför Corme

Dimman väller in i hamnen i Corme på morgonen


Costa del Morte går ner till Finisterre, världens ände, som är det europeiska fastlandets västligaste udde. Udden passerades i tjock dimma så vi kunde inte se om det tog slut där – eller var det det, det gjorde?


Nu hade vi äntligen medvind, inte mycket vind men i alla fall tillräckligt för att prova genackern för första gången på resan. Genackersegling hela vägen från A Coruña till Muros när det fanns vind. Tyvärr blev det en hel del motorgång också. Vi höll jämn fart med katamaranerna så länge vinden höll sig på 3-5 m/s. Sedan säckade vår genacker ihop och katamaranerna försvann i dimman.


Muros var en liten mysig stad med trånga gränder, hus och gator i sten och massor med uteserveringar och spanska turister.