S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seÖstra Azorerna

Mot Europa igenPosted by Mats Sun, July 09, 2017 22:53:29

Det är 95 M mellan Terceira och Sao Miguel vilket tar knappt ett dygn att segla. Efter två timmars motorgång fick vi en fin segling för bidevind i ganska svaga vindar. Inklareringen i Ponta Delgada var en av de smidigaste hittills. Det tog bara 10 minuter att besöka hamnkontoret, polisen och immigration.

Containerfartygen tar även med bilar mellan öarna.
En härlig blandning av gammalt och nytt i Ponta Delgada.

På Sao Miguel fick vi besök av Yani och Maria som tagit en charterresa hit för att träffa oss. Vi tog med dom på en liten segeltur till Ilheu da Vila utanför grannstaden. Det är en liten vulkanaö med öppning i sida in till badbar lagun inne i kratern.

Ilheu da Vila

Precis när vi ankrat utanför ön kom Policia Maritima och sa att vi inte fick ankra där. Vi hade besökt polisen vid hamnkontort som gett oss klartecken men det hjälpte inte. Vi fick flytta oss, ankra utanför hamnpiren och bada från båten istället.

"Segling va ju inte så dumt...."

Vi hyrde bil tillsammans med Yani och Maria två dagar för att få se ön. San Miguel är den mest ”turistiga” av Azoröarna och här fanns det massor att se. Förutom miljontals med Hortensia bjuds det på bad i varna källor och underbara vyer.

Fyra meter höga Hortensiahäckar är en vanlig syn.

Bad i en naturlig pool i havet där det rinner ut varmt vatten från den närliggande vulkanen.

Poolen sedd uppifrån.

Blommande träd vid en av vulkansjörna.

Kratersjöarna Lagoa Verde och Lagoa Azul.

Akvedukt.

Glada turister på äventyr.

Besök på en annanasodling.

En specialitet här är att utnyttja värmen i marken och laga mat i nedgrävda grytor. Givetvis provade vi denna rätt på en restaurang i den närliggande byn.

Bad i en varm källa.

Yani, Maria Mats och Eva badar i 36 gradigt järnhaltigt vatten.


Middag på Tosca, en av Ponta Delgadas bästa restauranger. Menyerna var som dagstidningar.


I morgon eller på tisdag lämnar vi troligtvis Azorerna för att segla till Guernsey. Det är en segling som tar 10-15 dygn beroende på vindstyrka och vindriktning. Vi kommer att försöka lägga in ett par blogginlägg under överseglingen via satellit och med hjälp av Evas dotter Sofia.