S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seÄntligen, nu bär det iväg.

Dit vindarna bär 2019Posted by Eva Tue, May 14, 2019 23:32:48

ÄNTLIGEN är vi på väg igen… MOT NYA ÄVENTYR!

Lite om vad som har hänt innan denna avfärd. Vi hade en plan att lägga om teakdäcket på båten, hade bokat in tid och allt, men strax innan avfärd mot Ellös på Orust (där det skulle göras) fick vi reda på att dom hade grävt upp vägarna i Ellös så att det inte gick att frakta båten från vattnet till varvet där teaken skulle läggas. Det kunde senareläggas, men kunde inte utlovas vara klart innan midsommar. Så vi skjuter på det projektet något år fram i tiden.

Vi behövde ändå få upp båten på land för att byta anoder och se över botten. Detta gjordes under sjösättningen i Stärnö Vindhamn. Medan kranföraren hade frukostfika hängde Angelina uppe i slingen. Under tiden bytte vi anoder och skrapade propellern ren från havstulpaner.

Vårrustning på 20 minuter.

Motorn behövde också en översyn, vilket gjordes på Saltö Varv i Karlskrona, eller inte inne på varvet (eftersom det var lågvatten kom vi inte in där). Vi fick ligga på utsidan av Saltö, i Fiskehamnen, medan de servade motorn. Spridarna och ventilspel justerades så nu kommer inte minsta rök från motorn.

Lite övrigt vi har gjort sedan förra turen: nytt peke, nytt ankare, bytt batteribank till litiumbatterier, bytt till en större generator, bytt vanten på mesanmasten, köpt en watermaker som ska hämtas i Hamburgsund och installeras under färd, ny gennaker och lite annat smått och gott.

Men nu är vi alltså på väg. Vi vinkades av kl. 14 på lördagen den 11 maj enligt plan, och fick en bra segling (trots en del kryss) ner till Simrishamn, där vi kom in mitt i natten i mörker.

Söndag fortsatte vi till Ystad i fortsatt lite motiga vindar.
Champagne och jordgubbar (tack jobbarkompisarna för det) i Ystad hamn.

Segling vidare på måndagen, längs sydkusten. När vi kom till Smygehuk var vindarna växlande 2-12 m/s och kom från olika håll hela tiden. Men vi lyckades ta oss genom Falsterbokanalen till Malmö där vi la till i Dockans marina, mitt i stan på kvällen. Vi stannar i Malmö för att träffa min dotter Alexandra innan vi seglar vidare.

Öresundsbron passeras
Dockans marina i Malmö