S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Äntligen medvind

Sommaren 2015Posted by Mats Tue, July 28, 2015 22:54:18
Efter att bunkrat tankarna fulla med skattefri diesel, 8:95 kr/l, lämnade vi Helgoland.
Nattens storm hade dragit vidare och vi hade 10-12 m/s MEDVIND. Ganska mycket dyningar och vågor från alla håll men Angelina gled fint fram genom vågorna.


Vi fick en mycket fin segling norrut längs Jyllands västkust med slör eller läns hela vägen upp till fiskehamnen Hanstholm, 199 nM på 33 timmar. Vi gick in i hamnen och såg bara fiskebåtar och fiskebåtar överallt. I sjökortet var Hanstholm angiven som gästhamn och vi letade oss allt längre in bland fiskebåtarna. Vi såg en segelbåt långsides en fiskebåt och gick närmare. Då kom en bil längs kajen och en kille hoppade ut och började gestikulera. Det var hamnkapten. Han visade oss till en plats bredvid ett begagnat vågkraftverk. När vi frågade var vi kunde betala hamnavgift skrattade han och sa att det inte kostade något och behövde vi el så var det bara att koppla in sladden. Fisklukten vande man sig vi efter några timmar smiley


Vi vaknade sent på tisdag morgon och bestämde oss för att stanna en natt till i Hanstholm. Promenad runt hamnen, bland fiskbutiker, fiskefabriker, rökerier, varv, skeppsbyggare och båttillbehör.

Lunch ombord med nyinköpta fiskfrikadeller, skaldjurssallad, olivbröd och mousserande vin. Middag åt vi på rökeriet.

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Capt. v Hansen Wed, July 29, 2015 11:27:15

Hej Eva & Mats

Herligt brev, forstår at båd og besætning nyder sejlads på Nordsøen.

Folk som bor på den Jyske vestkyst siger at når det ikke blæser, så stormer det. I har været heldige med venlig vind, Nordsøen er berygtet verden om, og last skibe får ikke laste så meget når de er på Nordsøen.

Lidt misundelig er jeg, Amica ligger i havn og venter på nye dele, forstaget sprang under sejladsen hjem, spændende oplevelse.

Sejl klogt

M.


Posted by M&M Tue, July 28, 2015 23:47:58

hejsan
ser underbart ut, vilket medåkare ni haft!! Gott ser ni ut att ätigt oxå, snart får vi lugnare vind😊