S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Ven

Sommaren 2015Posted by Eva Mon, August 10, 2015 00:26:20
När vi seglade ut från Höganäs hamn dök en flock tumlare upp igen och började hoppa runt båten och andas högt. Kul att se!!!


Bra segling på läns genom sundet mellan Helsingborg och Helsingör med massor av båttrafik på alla håll. Framme vid Ven och Kyrkbackens hamn var det proppfullt i hamnen, lördag kväll. Vi ankrade upp söder om hamnen vid stranden istället, jättefint.
När vi åt middag började det dunka hög musik från ett strandparty, som sedan höll på hela natten till tio på morgonen efter. Tur att vi var så trötta efter gårdagens avskedsfest, vi sov ändå som stockankare hela natten.


Vi tog Dingelina (vår jolle) in till Kyrkbacken och tittade på Ven och åt glass. Sen seglade vi till Landskrona för att möta Alexandra som ska segla med oss ett par dagar.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Capt. v. Hansen Mon, August 10, 2015 11:22:42

Fantastisk med tumlare, som på Dansk hedder marsvin. Men......

der er stor sandsynlighed for at se rigtige ægte delfiner også, og hvem ved måske var det delfiner. Tumlare/ marsvin er sjældent over 1 meter lange.

se på siden www.hvaler.dk

der står bl.a.

Nu også almindelig delfin i Øresund

Den 23. 5. blev der set en almindelig delfin i det nordlige Øresund. Vi bringer billede og mere detaljerede oplysninger snarest

Onsdag, den 20.5.

Øresvin ud for Københavns Nordhavn

Klokken 11.37 blev der observeret et øresvin lige nord for det nyanlagte land-areal ved nordhavnen i København.

Følger jer trofast i jeres skiftende kamp eller samarbejde mod vand&vind.


Posted by Dan Mon, August 10, 2015 07:55:51

Hej!

Jätteroligt att kunna följa era strapatser och nöjen. Vi är åter efter 5 veckors resor och vistelser i södra Europa. Turligt nog fick vi med oss värmen till Stockholm och Sanhamn i helgen. I dag börjar jobbet igen..... //Hälsningar