S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Rasvåg

Mot Karibien 2016Posted by Mats Fri, July 01, 2016 22:13:03

Det sägs att om man måste kryssa är man på väg åt fel håll. Lägger man sedan till ett par knops motström, regn och dimma så är Norska sydvästkusten helt fel. Man frågar sig om man verkligen ska segla här.

Sedan spricker dimman upp och solen tittar fram och man ser det underbara landskapet med höga små höga öar och höga berg i bakgrunden som klyvs i en djup fjord…

Inloppet till Rasvåg.

Vi la till i en liten hamn i byn Rasvåg på ön Hidra. Hade bara tänkt mellanlanda på väg upp mot Egersund men blev kvar i tre dygn. Hamnen ligger i en liten lagun som ligger i en lite större lagun. Byn Rasvåg, som sägs vara en av Norges vackraste platser, ligger runt den inre lagunen och vattnet kantas av vita hus med röda tak. Alla har sitt egna båthus.

Det är trångt mellan husen...Skönt att ligga still på samma ställe ibland och hinna med en del av det som borde ha gjorts innan vi lämnade hemmahamnen. Vi har bland annat fått igång vår satellituppkoppling så vi kan hämta hem väderfiler ute på öppet vatten utan internetuppkoppling.


Fint besök i sittbrunnen.


En av byns alla busskurer.

Även tid för lite fysträning, långa promenader upp på bergstopparna runt omkring till olika utsiktsplatser. I går provade vi vår nya uppblåsbara kajak på en längre tur in i fjorden.Ett besök på byns museum lärde oss allt om hummerfiske och garnbinderi.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kerstin Mon, July 04, 2016 16:20:06

Vilka läckra ställen ni hittar, och det är bara början!

Posted by Yani Mon, July 04, 2016 11:18:20

Rasvåg såg så himla mysigt ut. Som en liten sago by och så vackert.

Vad fick ert celebra besök för god middag, eller blev besökaren middag?

Fysträningen såg riktigt kall ut och jag antar att det nu blir en massa hummer middagar för er J?


Posted by tommy p Sat, July 02, 2016 17:28:36

Njut!

Posted by Magnus Ising Sat, July 02, 2016 12:44:12

Så j..a vackert ni har det runt omkring er. Ta tid på er innan ni far över till Skottland. Här hemma i Skåne fick vi en fin midsommar men nu regnar det mest hela tiden.