S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Isles of Scilly och Biscaya

Mot Karibien 2016Posted by Eva Tue, August 09, 2016 01:20:57

Vi lämnade Irland och seglade vidare till Isles of Scilly eller Scillyöarna. Det är en liten ögrupp som ligger väster om Englands sydvästligaste ände. Det finns ingen riktig marina på någon av de små öarna utan man ligger för ankar eller vid en boj. Eftersom det var blåsigt de dagar vi var där så låg vi förtöjda vid boj, det blev fyra nätter med ganska obekväm gung från olika håll i ”hamnen” vid Hugh Town.


Första dagen i hård vind skulle vi ta jollen in till land, vi tog med bensindunken för att tanka vid jollebryggan där det inte gungade. 20 meter från båten stannade motorn, soppatorsk, jollen började driva, Mats rodde för allt vad han var värd men det gick inte att komma fram mot vinden, så vi rodde mot en sandstrand för att inte hamna på de vassa klipporna. Då kom det en ribbåt farande och bogserade in oss till hamnen dit vi skulle. Där tankade vi jollemotorn bums.

Scillyöarna är riktigt fina öar med massor av blommor och ett gammalt slott, Star Castle, som var byggt som en stjärna. De hade vandringsleder på öarna som kallades Scilly walks (Scilly uttalas silly). Dessa provade vi att gå med alla möjliga stilar smiley

När vindarna var de rätta var det dags att korsa Biscaya, som är känd för att vara en av de tuffaste passagerna på vår resa. Vi fick en jättefin seglats med lagom vindar, solsken och varmare väder efter hand. På nätterna var det en otrolig stjärnhimmel och första natten var det Mareld runt båten (självlysande plankton som lyser i svallet från båten). På överfarten fick vi förutom delfinbesök också stifta bekantskap med valar på nära håll. Vi såg valsprut runt om flera gånger. Rätt som de var kom de närmare och vi seglade nästan på tre Sillvalar som kom precis framför båten. Vi fick stanna och släppa förbi dom för att inte hamna mellan gruppen. Man vill ju inte att de ska börja gruffa med oss. Sillvalar är det näst största djuret efter Blåvalar, de var ca 20 meter långa (kan bli 27 m) och sprutar riktigt höga sprut som syns på långt håll. Närkontakten med dessa bjässar var en helt fantastisk upplevelse.

Valsprut

När vi närmade oss Spanien ökande vinden så det sista dygnet seglade vi med en snittfart på 7,4 knop vilket är mycket bra fart för oss. Efter tre dygn och 420 sjömil kom vi fram till A Coruna i nordvästra Spanien. Här är det äntligen varmt och soligt, bort med långkalsongerna och fram med shortsen.

Solnedgång över Biscaya
Delfinbesök
Lugn segling på stilla vatten
Vildare hav med stora vågor


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ulla Wredle Thu, August 11, 2016 22:15:50

Hej Angelinare,
Vilken tur ni hade när ni seglade över Biscaya. Valar och delfiner och solsken. Det hoppas vi också på. Nu ska vi starta Caledonia canal. V kanske kan hinna ifatt er i Cap Verde.
Hälsningar
alla vi på Serendipity of Sweden

Posted by Maria L Tue, August 09, 2016 22:56:46

Men vilka upplevelser ni får vara med oss! Fantastiskt!
Vi ses på Azorerna nästa sommar!!! :-)

Posted by Dan Tue, August 09, 2016 21:23:38

Bienvenida a la tierra firme. Disfrutar de la calidez de ahora gue es de verdad!