S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Galiciens Rior och nationalparker

Mot Karibien 2016Posted by Eva Thu, August 25, 2016 12:30:54

Efter Muros ankrade vi vid en jättefin strand – Aguieira. På morgonen vaknade vi av ett slamrande, utanför oss låg det 30 småbåtar med musselfiskare som drog sina långa håvräfsor längs botten för att få upp havets läckerheter.

Vi tog en lång paddeltur i vår uppblåsbara kajak en bit in i floden längst in i Ria de Muros. På tillbakavägen fick vi ordentlig motvind med sjöar som delvis sköljde över kajaken och oss, så paddlingen blev ett riktigt motionspass.

En egen strand för en vila längs paddelturen.

I nästa Ria ankrade vi vid en strand längst in – Playa Barana. Där var det två små segelbåtar från en seglarskola som seglade runt, rätt som det var kom den ena för nära vår båt och krockade, med deras mast i vår vantspridare på mesanmasten, men allt gick bra inga skador på båtar eller besättning.


Isberg??? På dessa breddgrader?

I Pobra hamn skulle vi ut på kvällen och äta middag. Vi gick runt i restaurangkvarteren och hittade ett ställe där de hade ”dagens paella”, det tar vi. Där stod kocken ute och gjorde paella över öppen låga, det såg jättegott ut. Vi satte oss och beställde paella, ja, ja sa servitören men vad vill ni ha att dricka? Vi tog varsitt glas Rioja och efter en stund var Paellan klar, då portionerades det upp i små tapas-skålar, en liten portion till varje gäst. Det smakade jättegott, men vi var fortfarande ganska hungriga. Kocken såg nog det för han frågade om vi ville ha en till, det ville vi. Vi tog ett glas vin till också. Det blev en billig middag då de bjöd på paellan och vinet kostade 8,80 euro för fyra glas.

Det finns fyra ögrupper i Galicien som är nationalparker. För att få segla vid dessa måste man först söka navigationstillstånd, sedan söka ankringstillstånd för att ankra vid en viss ö ett visst datum. Vi fick tillstånd och besökte två av dessa öar. Först ankrade vi vid Isla Ons, en fantastisk ankringsplats vid en strand där vattnet var kristallklart och turkost, vi såg botten på 12 meters djup. Vi tog jollen in till stranden och gick en promenad på ön, sedan grillade vi ute på båten. På kvällen började det rulla in stora dyningar så vi kunde inte ligga kvar över natten. Kl 22.30 lossade vi ankaret och nattseglade in till närmsta vik, fullmånen sken så det var inte ens mörkt när vi ankrade vid midnatt.

Ankring vid Isla Ons.

Nästa strand att ankra vid var en låååång fin sandstrand i ett naturskönt område. Hela stranden var full med nudister som vankade fram och tillbaka längs stranden för att visa upp sina solbrända kroppar. Vi ankrade bredvid Albatross, en svensk båt vars besättning vi träffat tidigare. Vi gick en promenad tillsammans med dom och tog ett glas vin på kvällen. Efter ett tag kom även Indigo (en annan svensk båt vi träffat tidigare) inseglande, de kom också över till Albatross. Det blev en trevlig kväll med mycket skratt innan vi tog jollen hem till våra kojer.
Nudiststranden.

Reiner och Marita på Albatross
Fin strand med Isla Cies i bakgrunden.
Eukalyptosskog.
Bad (17 grader i vattnet)

Isla Cies var nationalparksö nummer två som vi besökte. Det var en fantastiskt vacker plats, ganska höga öar med flera långa fina sandstränder. Bästa ankringsplatsen var vid den största stranden. Vi tog jollen in till stranden och gick en lång promenad på ön, upp till den högt belägna fyren, 180 möh. Det blev en varm promenad dit men det kompenserades av en otrolig utsikt över öarna, havet och in i Ria Vigo. På tillbakavägen köpte vi en glass och fick uppleva ett turistkaos med folk som skulle med färjorna tillbaka till fastlandet. Vi skyndade ut till lugnet på Angelina där det blev en drink, middag och solnedgång på fördäck med ett galas vin.

Båtar på svaj vid stranden.
Vägen upp till fyren.
Utsikt över sydön.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Magnus Thu, September 01, 2016 20:08:29

Fantastiskt vacker natur överallt ni stannar! Jag ser idag att ni redan verkar vara på väg till Madeira. Se nu till så att överfarten till Karibien inte blir för tidigt ;) Men det är klart - ni ska väl njuta av de återstående ögrupperna ett tag först.


Posted by Anna Glck.anna@gmail.com Sat, August 27, 2016 17:03:29

Ser mycket fint ut! Där kan ni ju stanna ett tag och ha det skönt.