S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Ankomst till Karibien

Mot Karibien 2016Posted by Eva Wed, December 21, 2016 02:58:36

Efter 17 dygns segling kom vi tidigt på morgonen fram till Charlotteville på Tobago där vi ankrade i Pirate Bay. En idyllisk sandstrand med regnskog runt om.

Pelikaner flög omkring och papegojor passerade över båten.

På stranden fick vi varsin Rum Punch av vår nyfunna kompis ”Sonson” som har en bar/shop på stranden.
Sedan gick vi till tull och immigration för inklarering. Middagen intogs på strandrestaurangen ”Suck Hole”.

Och nu till Atlantöverfarten, vi har ju redan skrivit en del under överfarten så här kommer lite fakta och kompletterande bilder:

Seglad sträcka från Kap Verde till Tobago blev 2158 NM.

Det tog knappt 17 dygn.

Vi rensade däck från flygfisk varje morgon, de sista mornarna även flygbläckfisk?
Fisket gick bra, de dagar vi fiskade fick vi napp. Fyra fina matfiskar; en Tonfisk och tre Guldmakrillar. Två STORA Svärdfiskar som vi inte fick upp (kanske tur det, de var lite väl stora för köket).

Vädret och vindarna var bra, lagom vind, möjligen något lite ibland. Men hellre för lite vind än för mycket. Några Squalls (kortvariga regnskurar med mycket vind).

Många fina soluppgångar och solnedgångar.

På dagarna djupblått hav runt om oss och på nätterna fina stjärnhimlar, mareld och månsken.

Det är inte mycket trafik på det stora havet. Under hela överfarten såg vi fem andra segelbåtar och sju fartyg.

Nu har Magnus lämnat båten för att träffa sin familj som kommit till Tobago för att fira jul här. Vi kommer också att stanna på Tobago över julen.

Segellagning
Fripassagerare

Magnus skriver:

När vi tidigt på morgonen seglade in i Charlotteville på Tobago efter 17 dagar på atlanten var det som att stiga in i en annan värld. Fregattfåglar och pelikaner cirklade runt i bukten och papegojor skränade i de regnskogsbeklädda bergssluttningarna. Även överfarten hade ju bjudit på många upplevelser men detta var något annorlunda.

Överfarten ja – det är ju läns eller slör som gäller så alla som seglar vet att det blir skumpigt. Av alla upplevelser jag varit med om vill jag nämna några. Som första dagen när det nappade samtidigt som vi fick ”besök i fören” och Eva utbrast ”Magnus – gå du fram och lek med delfinerna så drar jag upp fisken”. Kaxigt va!
Förutom ett antal delfinbesök fick jag se valsprut, tropikfåglar, fantastiska stjärnhimlar och soluppgångar. En gång fick jag faktiskt en flygfisk i huvudet mitt under nattpasset. Den dog. Vid fyra tillfällen kunde vi äta nyfångad Dorado (Guldmakrill) och vi fick till och med ett par stora svärdfiskar på kroken, även om dessa inte lät sig fångas utan antingen bet av draget eller slet sig. Tack Eva och Mats för att jag fick uppleva detta segeläventyr med er!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dan o Jenny Thu, December 22, 2016 10:41:01

Hej och välkomna till Tobago!
Vi mfl spenderar helgerna i värmen också fast inte så långt bort som ni.
God Jul och ett Gott Nytt År önskar
Camilla, David, Alfons, Jenny, Annika och Dan

Posted by Helena Waubert de Puiseau Thu, December 22, 2016 09:36:40

Så roligt att höra att ni är framme på andra sidan! Ha det gott och njut av varma helgdagar. God jul och gott nytt år! //Helena

Posted by Glck.anna@gmail.com Thu, December 22, 2016 06:25:03

Så skönt att ni kommit fram och allt har gått bra! Det är jättekul att följa er resa. Ha en riktigt god jul även om jag saknar att vi inte ses!

Posted by Mats Falk Wed, December 21, 2016 14:43:27

Wow vilken grej Välkomna till Karibien,Jag/Vi är i Puerto Rico som jag varmt kan rekommendera lite som en blandning av USA,Spanien och en del annat.Bor på öns östra del i ett område som heter castillo del mar nära en Båt marina. Ha en riktigt god jul och gott nytt 2017...