S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Tobago

Karibien 2017Posted by Mats Sat, December 31, 2016 19:50:07

Evas dotter Alexandra med pojkvännen Safet mönstrade på dagen efter vår ankomst till Tobago. Det firades med BBQ, grillad tonfisk och stekar, på The Sunset på stranden vid Pirate Bay. Det var Sonson som hade The Sunset, d.v.s. baren/shopen på stranden. Han var fixaren som kunde ordna allt man vill ha.
The Sunset

Utbudet i Charlottevilles butiker var inte stort. Lite basvaror som mjöl, flingor, ägg och djupfryst kyckling samt massor av läsk och snacks. Fisk kunde man köpa direkt av fiskarna eller på fiskmarknaden. Förutom BBQ:n och Rompunchen så ordnade Sonson soursop och mango åt oss samt ett stort stycke biff från Trinidad.

Soursop (till höger)

Sonson var även en licensierad guide med fågelskådning och djungelturer som specialitet. Han tog oss med på en halvdagstur (3 timmar som blev nästan 6 innan vi var tillbaka) in i regnskogen. Vi klättrade upp på Pigeon Hill, 300 ft, efter Sonson som gick först med sin machete. Det var massor med fåglar, fladdermöss, fruktträd, palmer och bambu m.m. Som avslutning blev det ett dopp nedanför ett vattenfall dit man var tvungen att klättra med hjälp av rep och lianer.

Alexandra och Safet tar en paus med sockerrör som förfriskning

Rufous-tailed JacamarufousEtt par dagar före jul seglade vi söderut till Castera där Evas bror med familj hyrt en stuga vid stranden. Castera var en fin by men mindre och betydligt mer turistig än Charlotteville. Snorklingen var fin vid de mindre reven utanför stranden. Massor med korall, små färgglada fiskar och ett par riktigt STORA stingrockor (Southern Sting Rays).

Castera

Hyrstugan Blue Mango

Dagen före julafton hyrde vi bil för att besöka huvudstaden Scarborough och julhandla tillsammans med alla andra Tobagier.

Bilturen avslutades med ett måste-besök på Pigeon Point Beach med sin vita korallsand och kokospalmer.

Onsdagen efter jul skjutsade Magnus upp mig och sina döttrar Hedvig och Maja till Charlotteville med bil för att klarera ut och mönstra på tjejerna som skulle segla med till Grenada. ”Immigration” protesterade lite då bara jag och tjejerna var med - alla ombord måste vara med vid utklareringen men de gjorde ett undantag. ”Customs” frågade när vi kom tillbaka till Charlotteville. När jag sa att Angelina låg kvar i Castera sa de det inte rätt men var förstående och det gick bra även här.

Överseglingen till Grenada tog bara 12 timmar och vi var framme vid 4-tiden på morgonen. Hade hoppats på att komma fram då det ljusnat men trots revade segel gjorde vi 6-7 knop hela vägen i den friska halvvinden. Hoppande delfiner bredvid båten i skymningen uppskattades av den nya besättningen. Däremot var det svårt att sova för de fyra ovana seglarna då det lutade och gungade en hel del i de höga vågorna från Atlanten.


Bristen på wifi på Tobago gjorde att vi hade svårt att skicka julhälsningar till alla våra vänner, men här kommer en lite försenad julhälsning smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mats Falk Tue, January 10, 2017 16:19:03

Ser helt fantastiskt ut,God fortsättning på nya året.Åker själv från Karibien och Puerto Rico på torsdag😩

Posted by Maria L Sat, January 07, 2017 18:29:47

Åhhhhh - så skönt det ser ut! Här har vi massor av snö och det har varit 15 minusgrader, blä....
Ni verkar ha en helt fantastisk resa!!

Maria

Posted by Yani Thu, January 05, 2017 12:05:14

Säger bara Whow, ser så otroligt häftigt ut. Håller med Kerstin, bara Hackspetten och Kalle som saknas.
Ha en riktigt god fortsättning på 2017 med många nya berättelser och bilder.
Yani


Posted by Kerstin Tue, January 03, 2017 08:00:49

God fortsättning på 2017 och er resa! Vilken fin bild på Jacamarufousarna i djungeln, (bara Kalle Anka o Hacke Hackspett som saknas)
Kram från Kerstin &Co