S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Grenada och lite Grenadiner

Karibien 2017Posted by Eva Thu, January 12, 2017 03:45:44

Vi kom till Grenada strax innan nyår. Yngsta dottern Alexandra och pojkvän Safet flög hem och byttes ut mot äldsta dottern Sofia och pojkvän Philip.

Att åka buss på Grenada var en spännande upplevelse varje gång. Det är minibussar med en chaufför och en inkastare. De vill ha fulla bussar så de tutar på folk och stannar för att få med fler. Man kan inte promenera utan att varje buss som passerar tutar och ropar om man ska med. De kör jättefort och stannar lika plötsligt så fort någon kanske vill åka med.

Nyår firades i Prickly Bay med massor av fyrverkerier. På tolvslaget skålade vi i champagne tillsammans med Tommy och Helene (på Bonnie), Thomas (på Shiraz) och Julie från Kanada på Julies båt.

Nyårsdag gick vi till Hog Island, en lång promenad genom villakvarter och sumpmarker, där det var beach barbeque med live-musik. Det var en fin liten strandidyll med glada trevliga människor. Bandet som spelade, på en skraltig scen, var seglare som spelade för lite mat och öl.

Efter nyår seglade vi upp till Carriacou. En ganska tuff segling i motvind och motsjö. Vi ankrade i regn och mörker i Tyrrel bay. Carriacou var en fin liten ö med en fin strand där Sofia hittade ett sköldpaddsskal och där baren ”Off the Hook” lockade med öl efter en varm promenad.
Tyrrel Bay

"Off the Hook"

Vi fortsatte norrut till Grenadinerna. Först till Union Island där vi återsåg Carpe Mare och Aela.
Kajakträning på Carpe Mare

Happy Island
Sundowner på Happy Island (tillsammans med Carpe Mares besättning)

Sedan vidare till Tobago Cays där vi snorklade två dagar bland färgglada fiskar och havssköldpaddor.

Tobago Cays

Vi seglade tillbaka till Grenada (via Union Island för att klarera ut från Grenadinerna) eftersom Sofia och Philip skulle flyga hem från Grenada. Ankring utanför St. Georges (bredvid Ran) en natt innan vi la till i marinan ”Grenada Yacht Club”.Solnedgång i St. George

Utflykt med lokalbuss till Concord Waterfalls, ett ganska stort fall där vi badade i ”poolen” under fallet. Vi såg massor av kollibrier på promenaden tillbaka från fallet.

Nästa dag lokalbuss till Choklad/kakaofabriken vid Belmont Estate där vi fick lära oss allt om kakaotillverkning. Vi fick också provsmaka kakaobönor och olika sorters choklad.


Sofia Och Eva går på kakaobönor (för att torka/dela/vända dom.

Vidare med lokalbuss till Grand Etang Lake (en kratersjö) och Grand Etang Forest Reserve där det skulle finnas Mona monkeys. Det blev en fin men geggig vandring i regnskogen, tyvärr fick vi inte se några apor.

Alla som varit med och seglat med oss får/måste skriva ett inlägg på bloggen. Här kommer inläggen från de som seglat med oss de senaste veckorna:

Alexandra skriver:
Av alla upplevelser som vi har fått vara med om vill jag nämna två. Den första var när vi trots de stora vågorna bestämde oss för att ro in med jollen till stranden. När vi nästan nått strandkanten kommer en helt enorm våg och välter hela båten, det var bara att ta på cyklopet och börja leta efter grejer som vi tappat i vattnet…
Den andra var seglingen över från Tobago till Grenada. Trots en gungig segling var det en helt fantastisk upplevelse. Delfiner som hoppade bredvid och tävlade med båten, flygfiskar vart man än kollade, mareld som glittrade i vattnet och trevligt sällskap J
Detta var en helt fantastisk resa med så många härliga upplevelser.
Tack för denna gången, jag hoppas vi ses snart igen.

Safet skriver:
Var ska man börja när man upplevt så häftiga äventyr? Att välja ett vore fel, under resans gång samlade man på sig minnen som med all säkerhet kommer följa en livet ut och detta vill jag tacka Eva & Mats oerhört mycket för. Om jag dock måste välja, så ligger seglingen från Tobago till Grenada varmast om hjärtat. Ett äventyr som med ord är svårt att beskriva, det måste snarare upplevas. Att se båten omringas av mareld var som taget ur en film. Delfinerna som gjorde oss sällskap en kort stund var hur häftiga som helst och att se flygfisk på nära håll (Eva kastade nästan en på mig när hon försökte kasta tillbaka den ut i det fria havet) var fascinerande. Slutligen grädde på moset en natthimmel utan dess like, så många stjärnor har jag tidigare inte skådat, det var som att alla stjärnor samlats på en och samma plats. Utöver detta äventyr finns det hundra andra men ska hålla det kort och än en gång tacka Eva och Mats för denna resan, deras gästvänlighet och framförallt sällskap! Jag hoppas vi ses snart.
Tillsvidare simma lugnt J.

Hedvig skriver:
Vi fick följa med Angelina på överfarten mellan Tobago och Grenada. Seglingen tog knappt 12 timmar och det var fina 12 timmar. Vi såg både mareld, delfiner, flygfisk och en helt magisk stjärnhimmel. Det kändes som man såg hela rymden.
Tack Eva och Mats för en väldigt fin segling med er.

Maja skriver:

Det var jättekul att följa med båten över till Grenada. Vi fick se flygfiskar som flydde från båten, en och annan hoppade även upp på däck men vi släppte ut dom igen. På kvällen fick vi besök av några delfiner som hoppade i marelden. Det var rätt gungigt och både Hedvig och jag blev lite sjösjuka men det kändes bra nästa dag. I hamnen såg vi en liten havssköldpadda som brukade komma på besök där.
Tack för att jag fick följa med!

Sofia skriver:
Första gången någonsin i Karibien!
Vi har ätit grillad mat på Hog Island, och sett ett steel-band spela på en knappt ihophängande brygga. Vi har snorklat i korallrev och simmat med havssköldpaddor och ätit Maimai, som till och med Philip tyckte om. Dessutom provade vi hummer för första gången (det var jättegott) och badade vid ett vattenfall.
Seglingen gick bra förutom lite sjösjuka en av dagarna. Höjdpunkten på resan var alla olika sorters djur vi har fått se bl.a. kollibrier och flygfisk(!), och att få träffa mamma förstås.
Nu åker vi hem, åtminstone lite mer solbrända än för två veckor sedan när vi kom hit! smiley

Philip skriver:
Jag vill först och främst tacka för två väldigt trevliga och spännande veckor i Karibien. Något som sticker ut från hemma, är ju de vilda bussturerna. De kör som att de har stulit bilarna och de raggar passagerare istället för att skippa de som inte är på buss-stoppen. Vi prövade många olika saker bl.a. en mycket god fisk vid namn Maimai.
Vi har tittat på vattenfall och en chokladfabrik. Det har varit så många intressanta och spännande upplevelser, så det är svårt att bara nämna några.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mattias. B Mon, January 16, 2017 08:10:07

Herregud vilka bilder och upplevelser !! Verkar helt fantastisk.

Ha det så bra nu, vi saknar er här hemma i kalla Svedala ;) !


Posted by Anna Glck.anna@gmail.com Sat, January 14, 2017 09:34:33

Så härligt ni har det och jättefina bilder. Ni får verkligen uppleva mycket spännande! Kul att döttrarna också var med ett tag. Alla har varit jätteduktiga att beskriva sina äventyr! Ha det fortsatt fint, kramar.

Posted by von Hansen Thu, January 12, 2017 13:57:31

Kære alle ombord på Angelica: Glædelig baghjul og godt nytår.

Når jeg ser jeres billeder og læser om jeres oplevelser, er jeg klar til at pakke rejsetasken og tage til Caribbean igen om en time. Jøsses det ser dejligt ud alt i viser og fortæller.

Et spørgsmål: Hvor annoncerer i last minute gaste pladser?

I er meget dygtige til at forbruge tiden på den allerbedste måde, dygtige på at finde de rigtig fine steder, bl.a. Happy Island.

Fisken i taler om tror jeg er Mahi-Mahi eller som nogen kalder den Dorado eller Dolphin fish trod den overhovedet ikke i familie med delfiner. Men har et meget stort hoved i forhold til kroppen.

Det har lige været vinter i 24 timer her 15cm sne/-1C, tø i nat, og 1cm i dag/ +3C.

Tak for modtagelsen af stimulerende rejse breve, behøves under denne grønne vinter.

3. måneder så skal båden i søen igen.

Cheers

Martin


Posted by tommy p Thu, January 12, 2017 10:18:51

Fina bilder, fina upplevelser. Något som är svårt att förklara för någon som inte själv ha sett det i verkligheten. Ha en fortsatt fin segling. När ni kommer till Bequi glöm inte att gå till "Mammas" och äta grillad "pansarråtta"