S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Mer Grenada och Grenadinerna

Karibien 2017Posted by Mats Wed, January 25, 2017 01:21:44

I St. George träffade vi Anders och Marie med HR 42:an Cavatina som de hade haft liggande på Grenada under vintern. De bjöd in oss på en sun-downer ombord hos dom. Det blev en trevlig stund och som vanligt mycket båtsnack.


Nästa stopp på vägen blev vykortsön Sandy Island norr om Carriacou. Sandy Island är en 300 meter lång och 20 meter bred sandremsa med några palmer på, det finns fina rev att snorkla på runt om. Här låg vi på boj för första gången. Två nätter blev det innan vi gick tillbaka till Tyrrel Bay för att klarera ut från Grenada.


I norra änden av Tyrrel Bay finns ett mangrove-träsk där kan åka in med jollen. Det kunde vi inte motstå att göra utan tog en tur i eftermiddagssolen och tittade på fåglar och leguaner i träden längs träskets sidor.


I Tyrrel Bay kunde man tanka skattefri diesel, efter utklarering, för motsvarande 6:30 SEK/l. Ett tillfälle vi inte ville missa. Då sjökortet visade att det var grunt inne i viken där tankbryggan låg frågade vi killen som skötte om tankningen om det var tillräckligt djup. Visst sa han, det är 8 fot (2,4 m). Angelina har ett djupgående på 7 fot så det borde gå bra. Dessutom var tidvattnet plus en fot också. Som tur var, var det sandbotten där vi plöjde fåror på väg både in och ut till tankbryggan. Nu är undersidan av kölen fri från snäckor och alger smiley.

På Union Island valde vi att gå till Chatham Bay istället för Clifton för att klarera in i St. Vincent och Grenadinerna. Här träffade vi åter Carpe Mare som verkar ligga i alla vikar och vänta på oss. På morgonen tog vi jollen in till stranden där vi träffade Alex som påstod sig känna Dolph Lundgren. Han tog hand om våra sopor för 5 EC-dollar och erbjöd sig att titta till vår jolle. På stranden träffade vi även ett kanadensiskt par, Michael och Yasmine, som också skulle till Clifton för att klarera in. De bodde på Grenada sommarhalvåret där de hade en bondgård med tillhörande bed and breakfast. Vi gjorde sällskap till Clifton, en promenad på ca 6 km och lika långt tillbaka.

Stenbrott på Union Island. Tre personer satt och knackade sten under ett soltak. De tog större stenar från berget i bakgrunden gjorde småsten med hjälp av en hammare för att sedan sälja dessa för att användas till gjutning vid husbyggen etc. De fick 12 EC-dollar (ca 40 SEK) per skottkärra.
Ett hårt arbete i värmen.


På eftermiddagen snorklade vi tillsammans med Carpe Mares besättning och på kvällen blev det middag på en av ”restaurangerna” på stranden tillsammans med besättningarna från de franska båtarna Regulus (som vi träffat på ett par gånger tidigare) och Love Boat.

I Saline Bay på Mayreau hamnade vi bredvid en mindre amerikansk båt. Det blev ganska underhållande när de skulle angöra en boj och trots hjälp från en ”boat-boy” behövde flera försök för att få tampen på plats. Sedan söps och bråkades det hela eftermiddagen. Som tur var somnade de ganska tidigt. Jag fick en hårklippning på akterdäck till alla charterbåtsturisternas stora förtjusning.


Tobago Cays utgörs av en liten grupp obebodda öar omgivna av ett hästskorev. Här ligger man skyddat från Alantens vågor endast av revet. Det känns väldigt speciellt när man ligger utsatt för väder och vind utan att ha något land som skydd.

Snorklingen är i världsklass och vi simmade bland havssköldpaddor, hummer, bläckfisk och stingrockor förutom alla färgglada fiskar, koraller och anemoner etc. Här träffade vi åter Mats och Marie på Isa. Det blev gemensam snorkling och trevliga kvällar tillsammans under två dagar.Innan vi lämnar Grenadinerna planerar vi att besöka Canouan, Mustique, Petit Nevis och Bequia. Mer om dessa i nästa inlägg.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Maria Tue, January 31, 2017 14:59:36

Åhhhhh!
Allt ser helt fantastiskt ut!
Så avis - även om båtliv inte är min grej. Men vilka härliga ställen - folktomma stränder!
Underbart!

Posted by Dan Fri, January 27, 2017 08:10:49

Om ni bedömer att ni orkar härda ut en längre tid i er nuvarande miljö finns det väl ingen anledning alls att återvända hit till gamla Svedala?! Göteborg var ingen hit denna vecka. Bettan glömde beskriva dimman och duggregnet under inledningen!
Fair winds!

Posted by Bettan Wed, January 25, 2017 15:50:18

Vad är väl en resa till Karibien mot en vinterdag i Göteborg med jämngrå himmel, 3-4 plusgrader och rykande skorstenar...

Avundsjuk är bara förnamnet! Ser sååå härligt ut och troligen har de lite gött rödvin också:-) Kramar


Posted by Kerstin Wed, January 25, 2017 08:15:51

Så häftigt - vilka färger!
Ha det gott och fortsätt njut
Kram /Kerstin