S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Canouan, Mustique och Bequia

Karibien 2017Posted by Eva Sun, February 05, 2017 14:16:10

Vi fick en fin segling norrut från Tobago Cays till Canouan. Vi ankrade i Charlestown Bay där det låg ett lyxigt hotell ”Tamarind hotel”. Där kunde man lägga jollen och slänga sopor och där köpte vi vår hittills dyraste öl.
Vi gick runt på öns östsida som är helt omgiven av rev, det var en fantastisk vy.

Överallt gick det omkring sådana här landsköldpaddor.

Fin strand

Vi var på Canouan i två dagar sedan seglade vi vidare med en bra kryss till Mustique. Mustique är en privat ö där massor av kändisar har ”sommarhus”. Mick Jagger har hus där och var där samtidigt med oss, tyvärr stötte vi inte ihop med honom. Stora delar av ön är avstängd när kändisarna är där, så vi turister fick hålla till godo med en liten hörna av västra ön. Det var en mycket fin del av ön, härliga stränder och nästan inget folk.
Någons lilla sommarhus

Fina rev att snorkla på och kristallklart vatten.
Ett rev av Conchsnäckskal.

Massor av havssköldpaddor simmade omkring i bukten.

Det var Bluesfestival på Mustique, så vi passade på att gå på den kända baren
”Basil´s Bar” där vi åt currybuffé och lyssnade på blues. Det var massor av kända Bluesmusiker som uppträdde.

Basil´s Bar


Bequia var nästa ö vi besökte. Vi började med att ankra i Friendship Bay på södersidan av Bequia, det såg ut att vara en helt skyddad vik. I början låg vi fint men efterhand rullade mer och mer vågor in i viken så det blev en riktigt rullig natt.

Vi hade tänkt stanna vid en liten ö som heter Petit Nevis där det ska vara jättefin snorkling, men det blåste för mycket och var starka strömmar så vi passerade det och gick in i Admiralty Bay på Bequias västsida, vi passerade Moonhole, en riktigt häftig byggnation i berget, där det tydligen bor folk.

Vi gick en hike upp till ”Peggys Rock” där man hade en fantastisk utsikt över Admiralty Bay.

Bequia uttalas Beckway, har vi fått lära oss, och på vägen ner från från Peggys Rock tog vi en genväg ner på norrsidan där man gick i en bäck ganska brant nerför (the Bäckway).

Det var flera svenska båtar på Bequia som vi umgicks en del med; Shiraz, Bushpoint, Cavatina, Jennifer och Fragancia.

Det blev även en utflykt till Sugar Reef och sedan ”Old Hegg Turtle Sanctuary” där en man föder upp utrotningshotade havssköldpaddor, Hawksbill Turtles, för att hjälpa dessa. Han samlar nykläckta sköldpaddsungar på stranden och föder upp dom i bassänger tills de är sju år gamla och kan klara sig själva, då släpper han ut dom i det fria. De minsta han hade nu var sex månader gamla och ca 7 cm i diameter. De blir könsmogna vid 25 års ålder och lever tills de blir ca 200 år gamla.

Stranden vid Sugar Reef

Hawksbill Turtleoch några sköldpaddsbebisar (6 månader gamla)....
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Magnus Wed, February 15, 2017 09:25:41

Häftigt med landsköldpaddorna. Jag trodde mest att de fanns på Galapagos :)

Det tog ett tag att vänja sig vid arbete och kyla när jag kom hem, men nu går det lite bättre. I helgen åkte vi pulka i Måryd utanför Lund. Strålande sol och minus 2-3 grader! Nu närmar sig våren och snart åker långkalsongerna av - så det är inte bara elände här hemma.


Posted by Kerstin Mon, February 06, 2017 15:12:21

Tänk att det finns sånna öar!
Snöslask här och skymtar solen är den blek
Kram