S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

St Barths och St Maarten

Karibien 2017Posted by Eva Tue, April 04, 2017 02:23:12

St Barths eller Saint Barthelemy som den egentligen heter är den enda av de karibiska öarna som har varit en svensk koloni, men som nu är fransk. Synd att vi inte behöll den, då hade vi kunnat flyga inrikes till Karibien.

Huvudstaden heter Gustavia och forten heter Fort Gustav, Fort Karl mm. Alla gator har både franska och svenska namn.
Till och med Systembolaget finns.

Det är en trevlig stad med alla kända märkesaffärer; Gucci, Lacoste, Desigual, Quicksilver, Prada osv, så vi gick och tittade lite i affärer. Skulle man handla så kostade en t-shirt ca 70 euro.
Ett ovanligt sätt att ta ut pengar????

Frukost på sängen. Mats fyller år.

Vi firade Mats födelsedag med en middag på Le Gustav.

Vi var också i två andra ankarvikar på St Barths, Anse de Columbier och Ile Fourchue, där det var jättefint, turkost vatten, massor av sköldpaddor och fin snorkling.

När vi skulle lämna St Barths så startade inte motorn, det visade sig vara en ”död” cell i startbatteriet. Vi kunde starta via startkablar från förbrukningsbatterierna. Vi gjorde så och seglade vidare till St Maarten där vi mellanlandade mest för att fylla vår gasoltub och köpa nytt startbatteri.
Vi passade också på att fylla på förråden med mat och vin inför seglingen till Virgin Islands där det ska vara dyrt.
Paddling i Simpson Bay Lagoon.

På den kända stranden Maho Beach ligger flygplatsen med start- och landningsbanan så att planen nästan landar på stranden.

Och när Jetplanen startar motorerna blästras alla som befinner sig på stranden och hattar, kepsar, badlakan mm flyger ut i vattnet.

Varningsskyltar som ingen bryr sig om. Vi är ju i Holland...
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ulla Wredle Mon, April 10, 2017 20:20:57

Hej Angelina
Det verkar som om vi aldrig möts. Vi är nu på st Martin efter att ha vänt i Puerto Rico. Missa inte Sjökorna om ni åker dit. De finns på Salinas, sydkusten.
Segla Väl
Serendipity of Sweden

Posted by Bettan Tue, April 04, 2017 16:09:27

Grattis i efterskott Mats! Ser ut som om du/ni blivit av med några kilon på resan. Se till så ni inte försvinner alldeles! Några semlor om dagen skulle nog väga upp det:-) Ha en fortsatt härlig resa. Kramar från Bettan och Roger