S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seAnguilla

Karibien 2017Posted by Eva Mon, May 08, 2017 02:31:15

När vi lämnade Virgin Islands visste vi att vi skulle få motvind hela vägen österut till Anguilla, men det är bara att gilla läget om man ska tillbaka åt öster, eftersom det nästan alltid blåser ostliga vindar här så här års. Vi hade 75 NM att segla om det inte var motvind. Seglingen blev tuff med mycket sjö och vinden rakt emot, så Eva blev sjösjuk för första gången sedan Nordsjön och sov det mesta av seglingen. Sträckan vi kryssade blev 132 NM, det tog 26 timmar.

Framme vid Anguilla ankrade vi i Road Bay.

Precis innanför stranden ligger det en saltpond. Där var det ett rikt fågelliv med bl a Styltlöpare, änder (som jag inte vet namnet på) och vita hägrar.

och en spännande spindel.

Vi tog en båttur ut till Sandy Island som är en liten ö med stränder, några palmer och en restaurang. Dagen tillbringades med att snorkla och ha semester.

En dag tog vi en taxi till Little Bay, där man skulle kunna klättra ner till den lilla stranden. Det gick inte eftersom någon hade tagit bort repet man skulle använda för att klättra ner. Vi hittade en stig ner till en klippa bredvid och simmade in till stranden. Det var en magisk plats med häftiga färgglada klippor med grottor och superklart, turkost vatten. Under vatten var det ännu bättre då snorklingen var fantastisk.

Tillbaka till Road Bay promenerade vi, man får passa på att motionera benen när man är iland.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Stefan Oscarsson Tue, June 13, 2017 15:31:02

Ankorna: White-cheeked Pintail
Vita hägern: ägretthäger

Posted by tommy p Mon, May 08, 2017 22:29:06

Duktigt! Vi fick lära oss att segla mot passaden gör man bara en gång i livet. I vårat fall från Beque till Barbados 1992. Jag vet vad ni har varit med om. GRATTIS!

Posted by TomasK Mon, May 08, 2017 06:38:34

Fina bilder,hoppas att ni njuter.

Stockholm + 2gC i Maj !!