S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seVästra Azorerna

Mot Europa igenPosted by Mats Sun, June 18, 2017 23:00:24

Azorerna är en Portugisisk ögrupp mitt i Atlanten som består av nio öar i tre grupper. Den västra gruppen utgörs av Flores och Corvo, den mellersta av Faial, Pico, São Jorge, Terceira och Graciosa och den längst till öster av São Miguel och Santa Maria.

Flores är blommornas ö

I anslutning till marinan på Flores fanns en fin grillplats med flera murade grillar och bord med tak över. En av de första kvällarna grillade vi tillsammans med Elisabeth och Vim på båten Bengt. Under kvällen dök det upp fler och fler seglare från de andra båtarna så det blev ett riktigt stort grillparty efter ett tag.

För att få se Flores hyrde vi bil en dag tillsammans med Elisabeth och Vim. Det är svårt att beskriva hur fint Flores är med ord så det får bli med bilder istället.

Det finns många kratersjöar på Flores

En annan sjö
Otroligt många vattenfall

Utsiktspunkt där man kan se 22 vattenfall samtidigt.

Vyer från några andra utsiktsplatser...

Och så några bilder som visar att det inte är lätt att hitta en ankarvik eller en annan hamn än marinan i Lajes på ön Flores.

Porto Ponta Delgada

Porto Fajã Grande
Rekommenderad ankarvik (enl. vår "pilot book") i Fajã Grande. Dock med tillägget att det bör vara lugnt väder.


På Corvo är det ännu svårare att angöra med egen båt så vi fuskade lite och tog färjan dit. Det går en färja per dag från huvudstaden Santa Cruz dit man kunde ta sig med lokalbuss. Men färjan från Corvo kommer tillbaka efter att sista bussen går mot Lajes så vi var lite tvekande hur vi skulle göra och letade tidtabeller på nätet. Av en slump såg vi att det en gång i månaden gick en färja även från Lajes – två dagar senare. Färjan la till precis bakom Angelina - privatfärja skrattade våra amerikanska båtgrannar.

Färjan Ariel bakom Angelina

På väg uppför backen från hamnen på Corvo undrade en ”local” om vi skulle upp till Caldeirão, vulkanen. Det skulle vi och då pekade han på en minibuss och sa att den gick till dit. Vilken service. Minibussen tog oss de 5 km till kanten på vulkankratern där vandringsleden ner i kratern började. Det blev en fin tur runt sjöarna nere i kratern i växelvis sol och dimma.

Kratern Caldeirão

Kraterinnevånare
Dimman kom och gick

Sedan gick vi tillbaka ner till hamnen igen och var där lagom tills att färjan skulle gå.

Vila Nova med hamn

Hundar i Vila Nova (Samma bild på hundarna såg vi efteråt i vår "pilot book".

Söder om Santa Cruz på Flores ligger en grotta. Eva, som stod bredvid styrmannen, pekade på den och kommenterade grottan. Han kunde ingen engelska utan styrde dit istället för att visa oss den. Gruta dos Enxaréus är 50 m lång och 25 m bred och har varit ett gömställe för pirater förr i tiden. Väl framme vid grottan styrde han in färjan i grottan, vände runt och sedan ut igen.

Eva vill också köra båt
Gruta dos Enxaréus
Inne i grottan


Efter en vecka på Flores seglade vi vidare till Horta på Faial. De 135 NM tog knappt ett dygn i lätta vindar.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Glck.anna@gmail.com Thu, June 22, 2017 06:03:59

Så fina bilder! Hoppas dock ni har lite hemlängtan... 😊 Ha en bra midsommar 😄

Posted by Dan Wed, June 21, 2017 21:36:58

Jag utgår från att ni har tillgång till sill, snaps och färskpotatis! Och om inte hittar ni säkert bra alternativ.

Glad Midsommar!