S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seMellersta Azorerna

Mot Europa igenPosted by Eva Sun, July 02, 2017 01:20:51

Faial

På ön Faials östra sida ligger staden Horta. Det är den plats alla som seglar till Azorerna kommer till. På piren i Horta ska man göra en målning som visar vilka båtar som varit där. Angelina har ju varit där förut med förra ägaren Tommy, vi letade efter deras målning från 1993 och 1999, men den var tyvärr övermålad, vilket de blir efter ett tag när färgerna börjar synas dåligt.

Hela piren är full av målningar.

Så här blev vår bild

”Peters café sport” är seglarnas mötesplats

Horta är Hortensiornas ö.

Pico

Vi tog färja över till Pico eftersom det inte finns någon bra hamn eller ankring där. Där hyrde vi en bil och körde runt och tittade på massor av fina platser.

Vulkanen Pico

Vi hittade en egen lavatunnel

Lavaformationer

Vinodlingar

Lavatunnel ”Gruta das Torres”

Sao Jorge

Vi seglade i fina vindar till Vila das Velas på ön Sao Jorge där vi ankrade utanför marinan nedanför en hög klippa där massor av Gulnäbbad Lira skränade i skymningen.

Vi hyrde bil tillsammans med Frederic och Melanie på den franska båten Arwen, som vi lärt känna under resan.

På toppen av ön.

Melanie och Frederic

Bad i en ”natural pool” fantastiskt fint men bara 19 grader i vattnet.

Utsikt

Hike

Det var fest i byn där det bjöds på ost, bröd och vin (allt lokalt från Sao Jorge). Alla seglare var där. Vi umgicks med en tysk, en engelsk, en holländsk, en amerikansk och flera franska båtar. Mycket trevlig kväll.

Terceira

På seglingen till Terceira passerar man mellan Sao Jorge och Pico. Det är där det är som mest valar vid Azorerna. Vi hade en perfekt segling med gennaker mellan öarna och såg valar vid fyra tillfällen, totalt tio stycken (stora valar som sprutade höga valsprut).


Dessutom hade vi många delfiner som lekte hos oss en stund.

Och som om det inte skulle vara nog fick vi napp, en fin liten tonfisk som blev en lagom middag åt oss när vi ankrat upp.

Vi ankrade utanför marinan i Angra do Heroismo. Det var ganska många båtar som ankrade och många i marinan eftersom det var festival i sta´n. Staden är med på Unescos Världsarvslista med massor av fina hus, restaurerat i gammal stil efter en jordbävning.


Ankring utanför hamnen och badstranden.

Vi gick en vandringsled på Monte Brasil där vi bl a fick se hjortar.

...och massor av liljor.

På Terceira är Bullfighting en stor grej (även kallat Bull on a rope). Tjuren släpps ut på en avspärrad gata där folk sitter uppe på balkonger och murar. De modigaste är ute på gatan och retas med tjuren som springer runt och blir argare och argare. Ibland hoppar tjuren upp på murar och välter ner folk eller jagar runt dom på en åker. Tjuren sitter fast i ett rep som ett gäng starka män håller i så att de inte kan komma hur långt som helst. Detta var vi ju bara tvungna att beskåda.

Även på denna ö hyrde vi bil tillsammans med Arwens besättning.

Bad i ”natural pool.

Furnas Do Enoxfre, där det ryker och ångar mystiskt i ett vulkaniskt lavafält.

Gruta do Aldar do Carvao – En fantastisk djup vulkan som man kunde gå ner i, 90 m ner där var en sjö.

Nedgången i vulkanen inifrån.

Melanie nere i en lavatunnel.

Vyer


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anders wik Mon, July 03, 2017 15:02:28

Det ser fantastiskt fint ut på Azorerna. Man kanske skulle åka dit någon gång. Fast med flyg i så fall eftersom det tar så lång tid (ett år) med båt ;)

Posted by Dan Mon, July 03, 2017 13:30:58

Hej
Häftiga miljöer!
Vi sitter och väntar på flyget från Sundsvall efter en helg i Docksta och Via Ferrata på Skuleberget i fantastiskt högsommarväder. Urhäftigt! Det tror jag att ni skulle gilla!

Mvh Annika o Dan