S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seTyskland och Danmark

Mot Europa igenPosted by Mats Sun, September 03, 2017 21:49:38

Helgoland är en tysk ö i Nordsjön ca 35 M från kusten. Den charmiga ön är ett populärt turistmål där kurhotell, ett rikt fågelliv och taxfree shopping lockar. Dieseln kostar 8:50 SEK så vi passade på att toppfylla tanken.

HelgolandMassor med havssulor, men inga albatrosser smiley
Gladaste havssulan på ön
En av många sälar

När man går uppför Elbe till Brunsbüttel, där man slussar in till Kielkanalen, är det viktigt att man har koll på tidvatten och strömmar. Vi lyckades pricka in det perfekt och hade 3-4 knops medström uppför hela floden. Fick slussa in ensamma i stora slussen.

I marinan i Brunsbüttel låg vi långsides, utanpå tre mindre båtar. Givetvis skulle den näst innersta båten iväg tidigare än tidigt morgonen efter. Strax före kl. 6 var vi uppe för att flytta på oss. Det var en lugn fin morgon så vi beslöt att lämna hamnen vi också. Vi kom inte långt innan dimman slog till och sikten försvann under ett par timmar. Spännande att möta 150 meter långa containerfartyg i en smal kanal i dimma.

En av alla de färjor som korsar kanalen just när man passerar

Oljetanker som höll på att vända mitt i kanalen

När de mötande fartygen kör om varandra blir det trångt

Halvvägs genom kanalen tändes laddningslampan på instrumentpanelen – kilremmen till extrageneratorn hade gått av. När vi stannade i Rendsburg för att byta rem upptäckte vi att axeltätningen till kylvattenpumpen läckte, inte så mycket men vattnet droppar gärna ner på kilremmarna. Vi upptäckte också att remmen legat emot kylvattenslangen som nötts kraftigt, det var nästan hål. Remmen byttes och kylvattenslangen lagades provisorisk. Förhoppningsvis skulle den hålla till vi kom till Sverige igen.

Före detta kilrem

I slussen i Holtenau slussade vi ut tillsammans med ett större containerfartyg, två segelbåtar och tre roddbåtar! En av roddbåtarna hade svensk flagga. Det var ett gäng Göteborgare som var på besök på Kiels roddklubb.

Slussen i Holtenau


Vi ankrade utanför Orthmüle Marina i Heiligenhafen. Nästa dag flyttade vi in i marinan för att kunna fylla Angelina med öl och vin från Calles. På kvällen grillade vi vid hamnens fina grillplats.

Grillning i solnedgången

Det blev en nattsegling till Danmark. Ett besök i fiskrökeriet är ett måste i Dragör. Två sorters rökt lax, deller (danska fiskbullar) och krabbsallad inhandlades för våra sista danska kronor. Det räckte till två luncher och en middag.

Solnedgång på väg till Danmark

En av gränderna i DragörDansk cykel

Nu är vi snart hemma igen. Vi räknar med att angöra hemmahamnen Hermans Heja lördagen den 9 september kl 15:00 (om vindgudarna är med oss).
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Glck.anna@gmail.com Thu, September 07, 2017 06:22:09

Välkomna tillbaka till Sverige och verkligheten igen 😊.Ska bli kul att ses så småningom. Ni har ju haft ett riktigt äventyr!Skönt att det har gått bra. Har varit orolig ibland. Typiskt storasyster... 😊

Posted by Mats F Wed, September 06, 2017 18:14:06

Välkomna hem!!! Har med spänning läst er blogg och nu sett på marinetraffic att ni nu är tillbaka i Simrishamn. Ser fram mot att höra mer från er resa vid tillfälle.

Posted by Anders Sun, September 03, 2017 21:55:19

Snart slut på äventyret alltså. Det skall kul att se er live också :)