S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seSverige och hemma igen

Mot Europa igenPosted by Eva Sun, September 10, 2017 21:34:38

Lördagen den 9 september kl 15.00 angjorde vi hemmahamnen Hermans Heja i Sölvesborg. En bra bit utanför Valjeviken blev vi mötta av två båtar från SSS (Sölvesborgs Segelsällskap), det var Rune och Gunnar som kom ut för att möta oss och segla in tillsammans med oss.

Eftersom vi bestämt att vara i hamn kl 15:00 seglade vi långsamt med bara en liten flik av genuan utrullad för att inte komma in för tidigt. Regnet vräkte ner men vi kände oss ändå välkomna hem när släkt och vänner från båtklubben stod och väntade på oss. Även lokaltidningen BLT mötte upp och kom för en intervju (länk till reportaget i måndagens tidning).

Gästflaggorna från alla länder vi besökt hissade och det stora flaggspelet.

Peter hälsar oss välkomna hem och lämnar över blommor från SSS.

I en vecka har vi varit i Sverige.
Första hamnen i Sverige blev Malmö där vi besökte en Volvo Penta-verkstad och fick vår läckande kylvattenpump lagad. I Malmö passade vi också på att hälsa på Evas dotter Alexandra och pojkvännen Safet, som precis flyttat till Malmö och skaffat lägenhet där.

Vidare seglade vi till Höllviken där vi hälsade på Angelinas förra ägare Tommy och Lena. Där blev vi bjudna på jättegod grillmiddag och en mycket trevlig kväll.

Passage genom Falsterbokanalen

Vi ankrade utanför Abbekås där vi hade en egen grillkväll.

Kåseberga hamn

Ale Stenar vid Kåseberga

Vi gjorde även mellanlandningar i Simrishamn och Åhus för att njuta lite mer av friheten innan vi seglade den sista biten hem. Nu har vi lite att göra innan det är dags att återgå till vardagslivet och arbete.

Om ett par dagar kommer det ett blogginlägg med en summering av vårt äventyr.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marie Landergren Wed, September 27, 2017 04:59:35

Kul att läsa om era sista etapper hem. Ni verkar ha njutit ända in i det sista. Hoppas att omställningen till ett vanligt liv inte blir allt för svår. Själva lyssnar vi just nu till mistlurarnas ödsliga läten för ankar i Newport, Rhode Island. Dimman ligger tät omkring oss. Snart dags att dra söderut igen!

Posted by Bettan Sun, September 10, 2017 22:44:28

Välkomna hem! Vi har saknat er❤Kramar Bettan och Roger

Posted by M&M Sun, September 10, 2017 21:39:52

Så roligt att ha er här😃 Välkomna