S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seBornholm

Sommaren 2018Posted by Eva Sun, July 01, 2018 11:25:18

Äntligen semester och segling igen. Denna sommar ska vi vara med på något som heter South Coast Baltic Rally. Det är ett arrangemang som drivs gemensamt av hamnarna i norra Tyskland, Bornholm, Polen, Kalingrad, och Litauen, och sponsras med EU-pengar. Totalt 22 båtar ska vara med i år från och med Gdansk.

Det tjuvstartar i Svaneke på Bornholm måndagen den 18 juni kl 19. Lördagen den 16 juni seglade vi från Stärnö Vindhamn i lätta vindar, motvind. Det blev kryss hela vägen till Christiansö, seglad sträcka 76 nm i stället för 50 om vi sluppit kryssa. Ganska mycket vind när vi angjorde hamnen på Christiansö i mörker kl 02 på natten.

Vi stannade hela söndagen på Christiansö och fick en fin dag där, promenerade runt ön och tittade på fåglar, sälar och grodor.

Vi förstår oss fortfarande inte på den danska sopsorteringen????

På måndagen seglade vi till Svaneke där vi la till i ytterhamnen. Kl 19 var det dags för Välkomstmiddagen med den danska kommittén. En fantastisk middag på en uteservering i en gammal båt i Svaneke hamn. Det var två tyska båtar, en dansk båt, och vi som är den enda svenska båt i denna regatta. Dessutom var det tre tyska arrangörer, en dansk fotograf och ett tyskt TV-team (tre personer).

Svaneke hamn:

Tisdagen bjöds vi på en Gourmet-tur på Bornholm. Vi åkte med två snabba motorbåtar till tre hotell/restauranger på ön (Melsted, Stammershalle och Vang), där vi fick mat och dryck. Det blåste ganska mycket så det blev en studsig färd med ribbåten vi åkte, det var kul men något blött. Maten var fantastisk, en förrätt med pilgrimsmussla på första stället och olika smörrebröd på det andra och sist smårätter á la Bornholm.


Onsdag morgon lämnade vi Svaneke för att segla vidare mot Polen. Lite vind och medvind när vi började segla så vi satte gennakern (nyreparerad hos Hamel) och seglade med god fart.
Vinden ökade efter hand, plötsligt hördes ett brak och gennakern låg i vattnet, den hade spruckit från toppen och ända ner längs båda kanter så den bara hängde ihop i nederkanten. Det blåste då ca 9 m/s, vilket tydligen var för mycket för vår gamla solblekta trotjänare. Sedan fick vi en bra segling vidare mot Leba i Polen där vi kom i hamn kl 22 efter 89 nm.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.