S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.


MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Klaipeda, Liauen

Sommaren 2018Posted by Mats Tue, July 10, 2018 12:42:04

Vi lämnade Kalningrad kl 02:50 (broöppningen kl. 3 för de i den inre marinan) på morgonen för att gå till Litauen. Först 20 NM för motor genom kanalen till Baltijsk där vi skulle klarera ut och sedan ytterligare 80 NM till Smiltynes Jachtklubas där vi skulle ligga under Klaipedabesöket. Vi angjorde marinan kl. 3 på morgonen. Det tog tid p.g.a. motvind. Seglad distans blev 125 NM istället för beräknade 100 NM.


Dagen efter blev det sightseeing, först till fots i staden och sedan med buss ut på landsbygden. Guiden berättade att Klaipeda betyder ”horrific footprint” och mycket i Klaipeda handlar om att lämna sina ”fotspår”.

Det blev besök på Ventes Rages, en ornitologisk station och museum. Därefter färja över Lagunen till Kuriska Näset med besök på sanddynerna och Thomas Manns sommarstuga.


På kvällen bjöd den Litauiska delegationen på avslutningsmiddag i marinan.

Eva tillsammans med reportern Niklas från På Kryss och Jacob från Bornholm. Niklas var med från Gdansk till Kaipeda för att skriva om eskadern.
Dagen efter skulle vi segla på lagunen till Nida. De som inte ville segla med egen båt, det blåste 22 m/s, kunde följa med på ett historiskt segelfartyg som förr användes på lagunen. Angelinas djupgående var för stort så det blev fartyget för oss och buss tillbaka.


Vi blev kvar ytterligare två dagar på marinan p.g.a. hård vind från fel håll innan vi kunde sätta kurs mot Gotland. Tiden ägnades åt strandpromenader och ölprovning.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sofia Tue, July 10, 2018 15:41:12

När kan vi se er på tv nu då? ;)

Posted by M&M Tue, July 10, 2018 14:05:56

Ni har haft en jättehärlig eskader ser vi, strapatser, god mat och dryck, trevliga människor, nya intryck...😃 alltid kul att läsa vad ni hittat på⛵️