S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seGotland

Sommaren 2018Posted by Eva Thu, July 12, 2018 21:57:33

Den 2/7 lämnade vi Klaipeda efter att ha väntat på att vind och vågor skulle lägga sig något.

Det var ändå mycket sjö kvar och ganska mycket vind i början och motvind. Det blev en snabb och skumpig färd, de första 10 timmarna snittade vi 6,5 knop trots kryss i gropig sjö. Sedan minskade vinden något och vi fick en fin nattsegling och även nästa dag blev det fin segling. Vi la till i Burgsvik på södra Gotland efter 171 nm vilket tog 1 dygn och sex timmar. Bakom oss i den lilla hamnen låg en segelbåt som brutit masten i den hårda vinden två dagar tidigare (anledningen till att vi stannade några dagar extra i Klaipeda).

Nästa morgon fick vi lift till affären med hamnkapten, för lite matinköp. Sedan kryssade vi vidare till Stora Karlsö.

Där la vi till på turbåtens plats. Det gick bra eftersom vi kom dit efter sista båten för dagen gått. Vi gick en långpromenad på ön och tittade på grottor, fåglar, fyren och Linné´s ask.
Fågelskådare
Tordmuleoch sillgrisslor i massor
Grottan "Stora Förvar"
Linnés Ask

Vidare seglats norrut mot Gotska Sandön där vi ankrade upp tidigt på morgonen efter en fin nattsegling, i början långsam kryss men sedan härlig slör i god vind på platt vatten.
Vi passerade Visby
0ch fick en fantastisk solnedgång

Vi ankrade på sydsidan av ön, så nära området med ankringsförbud (i vårt sjökort) som möjligt för att få lite sjölä. Vi sov några timmar innan vi tog jollen in för att utforska ön. Mycket sand, öde stränder, tallskog, orchidéer, myror och sälar. Det blev en lång promenad, 19 km innan vi var tillbaka vid jollen igen.

Långa fina folktomma stränder
En del vägar var tunga att gå påBakom planket fick man skåda sälarOrchidéer
Tallskog
Nästa morgon seglade vi vidare mot fastlandet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.