S/Y Angelina

S/Y Angelina

Segling med Angelina

Här kan du följa våra seglingsäventyr med S/Y Angelina.

MMSI 265733830
Anropssignal SE7483

Vi som seglar Angelina heter Mats och Eva.

mats@sy-angelina.se
eva@sy-angelina.seNorge

Dit vindarna bär 2019Posted by Eva Sun, June 09, 2019 11:46:36

I Farsund kom ”hamnkapten” och satte upp skyltar, sen kom han till vår båt. Vi trodde att han skulle säga åt oss att betala, men han sa att från och med idag är det gratis att ligga i Farsund gästhamn. Ibland blir man positivt överraskad!

Rasvåg är en fantastisk pärla, små vita hus alla med sitt eget båthus, nästan alla. Det är många som missar Rasvåg eftersom den ligger lite nära Farsund och man vill vidare västerut. I denna idyll låg vi två nätter och hann med att bestiga flera utsiktsplatser.

Rasvåg uppifrån.
Ett bra sätt att bli av med mördarsniglar?

Vi mellanlandade i Sirevåg men fortsatte direkt nästa morgon mot Stavanger där vi låg i hamnen vid oljemuséet. Det blev en titt på gamla staden och lite inköp innan vi lämnade Stavanger och seglade in i Lysefjorden.

Gennakersegling, äntligen medvind mot Stavanger.

Gamla stan i Stavanger.

Fantastiskt att segla på djupt vatten precis intill höga berg och massor av vattenfall. Vi blev förvånade att det gick att segla hela vägen in men med medvind så det gick bra. Med bara försegel ute gled vi fram i sakta mak och la till för natten i Flörli. Där gick vi upp för världens längsta trätrappa 4444 steg, inte upp för hela, men 800 steg upp, och sedan en blöt och brant stig tillbaka ner till hamnen. Trappan går bredvid två rör som leder vatten till en turbin för elproduktion.

När vi seglade Lysefjorden tillbaka nästa dag hade vi ganska klart och stilla väder så sikten var bättre, bergstopparna och Preikestolen syntes bra nerifrån. Det skulle börja blåsa så vi bestämde oss för att ligga i hamn i Jörpeland och besöka Preikestolen därifrån. Vi väntade en extra dag på klart väder (man vill ju inte ha låga moln, regn och dimma när man ska upp på en utsiktsplats). Bussen gick från Jörpeland till Preikestolshytte, därifrån var det 4 km vandring upp till Preikestolen 605 möh. Det blev en fantastisk upplevelse, men det är många människor som går dit varje dag, så man är inte ensamma däruppe precis.

Preikestolen nerifrån.
Höjdrädda Eva trotsar sina rädslor.

När vi sen låg i Finnöy kom sommaren till Norge, i alla fall så pass att långkalsonger inte behövdes och vi kunde grilla och äta middag i sittbrunnen. En hel del åska var det innan vi seglade vidare till Skudeneshavn mellan åskovädren. När vi vaknade nästa morgon var det sommar på riktigt, soligt och varmt shortsväder.
Förtöjda precis framför husen, masterna för alla balkonger.
Nästan som Venedig?

Vi stannade ett par dagar medan några blåsväder drog förbi ute på Nordsjön. Planen var att segla mot Shetlandsöarna på måndag, men så kom det in mera blåsigt väder i väderprognoserna, så som det ser ut nu kan vi segla över Nordsjön på torsdag. Imorgon seglar vi ut till Utsira, Norges västligaste ö.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Magnus Sun, June 09, 2019 23:13:22

Kul att ni besökte Preikestolen. Jag var ju där på MC-tur i juli och då var det nog ännu mer folk. Ta det försiktigt på Nordsjön.